Over Bouvierkennel Joevalshof

Vanaf 1982 is bouvierkennel Joevalshof actief met bouviers. Ik ben begonnen met echte werkhonden, één ervan was Viktor, waar ik IPO 3 mee heb gehaald. 

Na de periode werkhond, ben ik in 1990 overgestapt op de showhond en ben ik vanaf 1994 gaan fokken. Uit verschillende combinaties zijn er zo nationale en internationale prijswinners voortgekomen. Met Freule van Joevalshof “de stammoeder” (zij is een dochter van Orry du Faran) heb ik mijn kennel opgebouwd. Freule was een teef met een mooi karakter en geweldige eigenschappen. De opvolgende generaties zijn: Madam, Belgica, Arlette en Lady van Joevalshof. Op dit moment zijn we 6 generaties verder. Sofie en Fien, twee uitmuntende teven, worden nu voor het fokken gebruikt .

Het hoogtepunt van mijn kennel is het winnen van de wereldtitel met “Macho” en de vierde plaats die hij behaalde op de grootste show van de wereld de Crufts. Deze reu is van uitmuntende kwaliteit en ik ben daar erg trots op. Hij heeft voor mooie nakomeling gezorgd waar mijn kennel jaren mee verder kan. De meest aansprekende titels van Macho zijn Winner Amsterdam, BOB Crufts, winnaar van de herdershonden groep tijdens de tophond van het jaar show 2003 en natuurlijk wereldkampioen 2002. Macho heeft voor veel nakomelingen gezorgd in binnen en buitenland, helaas is hij in 2006 overleden. Zijn zonen en dochters worden nu voor de fokkerij gebruikt.

Omdat het karakter van de bouvier in Nederland sterk terug loopt, heb ik in 2005 mijn kennel versterkt met Patzer v/d Ouwelandt een bouvier met een prachtig stabiel karakter. Wat een meerwaarde is voor de fokkerij. 

Op dit moment heb ik drie reuen voor de fokkerij, dit zijn Valdez (Jef Sofie van Joevalshof), Chef Sofie van Joevalshof en Bentley (Diego Arlette van Joevalshof). Alle drie uitmuntende reuen en getest op HD en ED.